Man gepakt met imitatie-vuurwapen

donderdag 6 juli 2017

Eindhoven - Op de Hurksestraat in Eindhoven pakte de politie woensdagavond rond 21.00 uur een 44-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder op. Hij zou kort daarvoor iemand vanuit zijn auto hebben bedreigd met een imitatie-vuurwapen.

De man zou het wapen hebben laten zien aan een 26-jarige Helmonder, die op de Beemdstraat verhaal kwam halen bij een verkeersconflict met de verdachte. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Gelet op het mogelijke gevaar dwongen agenten de man op de Hurksestraat uit te stappen en zijn handen op het dak van zijn auto te leggen. De man werd aangehouden toen in zijn auto inderdaad een imitatie-vuurwapen bleek te liggen. Het wapen is in beslag genomen en de man zit vast voor nader onderzoek.

Voor de veiligheid van omstanders, en de eigen veiligheid, benaderden onze agenten de verdachte als een vuurwapengevaarlijke verdachte. Met alle mogelijke gevolgen van dien. De politie krijgt 20 tot 30 meldingen per week over mensen die met vuurwapens lopen. Nepvuurwapens, zo blijkt vaak achteraf, maar zo levensecht dat de politie dat niet op afstand kan zien.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Best | 112 alarmeringen Best | Goedkoop Tanken in Best | Supermarkten in Best | Weerbericht Best