Hoogbejaarde man in woning overvallen

maandag 22 mei 2017

Son - Een 83-jarige bewoner van de Hendrik Veenemanstraat werd zondagavond in zijn woning overvallen. Zijn belager deelde enkele flinke klappen uit. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij voor behandeling van zijn verwondingen en ter observatie is opgenomen.

Na de eerste zorg voor de gewonde man, startte de gealarmeerde politie direct een onderzoek om de dader of daders van deze laffe overval zo snel mogelijk op te sporen. Daartoe deden we al sporenonderzoek in en om de woning en een buurtonderzoek. Maar natuurlijk vragen we aan eventuele getuigen om zich bij de politie te melden.

Het slachtoffer werd rond 23.00 uur in zijn slaap verrast door een gemaskerde man, die meteen op hem in begon te slaan. Een wapen werd daarbij niet gezien. De man liep flink wat bloeduitstortingen en wonden aan zijn hoofd en lichaam op. Gelukkig bleek uit onderzoek dat verder inwendig letsel hem bespaard is gebleven.  De overvaller doorzocht zo’n beetje het hele huis en ging er na zijn daad waarschijnlijk via de voordeur vandoor. Waar hij daarna is gebleven is vooralsnog onbekend, maar we hopen dat iemand dat heeft gezien en het ons meldt. Omdat het slachtoffer nog in het ziekenhuis ligt, is nog niet exact duidelijk wat de dader heeft meegenomen. De overvallen man heeft maar een overvaller gezien, maar we kunnen nog niet uitsluiten dat hij hulp heeft gehad.

De politie wil heel graag in contact komen met getuigen die rond de tijd van de overval iets verdachts hebben gezien in de betreffende straat of de directe omgeving. Mensen in de buurt met bewakingscamera’s vragen we om de beelden eens goed te bestuderen om te kijken of er mogelijk voor de politie bruikbare beelden op staan. Iedereen met informatie kan het onderstaande tipformulier in te vullen. U kunt zich ook telefonisch melden bij de recherche van het district Dommelstroom via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 of eventueel anoniem bij Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Heeft u een bewakingscamera die beelden opneemt? Meld u zich dan aan bij ‘Camera in Beeld’. Meer over dit project leest u op de speciale themapagina op de website van de politie:

https://www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html?sid=f03a3469-6271-4c12-9db0-101b5ac77f71

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Best | 112 alarmeringen Best | Goedkoop Tanken in Best | Supermarkten in Best | Weerbericht Best