Man aangehouden voor oplichting met internetbestellingen

donderdag 23 juni 2016

Eindhoven - De politie hield donderdag rond het middaguur een 25-jarige man uit Eindhoven aan op de Nijverheidsweg. De man zou via internet bestellingen hebben gedaan op naam van een bedrijf.

Bij het Eindhovense bedrijf gingen alarmbellen rinkelen toen er rekeningen binnen kwamen van online bestellingen op naam van de directeur. Het ging daarbij onder andere om kleding en elektronica. De directeur zelf wist echter niets van de bestellingen. Daarop werd aangifte gedaan bij de politie en deze startte een onderzoek.

Uit dat onderzoek bleek al snel dat de bestelde goederen werden afgeleverd bij een leegstaand bedrijfspand aan de Nijverheidsweg. Het pand wordt op dit moment gekraakt. Donderdagochtend besloot de politie daar naar binnen te gaan. In het pand werd een 25-jarige bewoner aangehouden. Bij de doorzoeking werden diverse pakketten aangetroffen die vermoedelijk via internet zijn besteld op naam van het bedrijf. Deze zijn in beslag genomen en de verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. 

Oplichting is een vorm van bedrog waarbij de dader een ander op listige wijze ontdoet van geld of waardevolle goederen. Oplichting kent allerlei vormen: iemand kan u op straat, of aan de deur aanspreken en verleiden tot een aankoop, of iemand probeert uw geld op slinkse wijze afhandig te maken. Internet heeft het risico voor oplichting vergroot. Bent u slachtoffer geworden van oplichting? Doe altijd aangifte! Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Meer over (internet)oplichting: https://www.politie.nl/themas/oplichting.html. 

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Best | 112 alarmeringen Best | Goedkoop Tanken in Best | Supermarkten in Best | Weerbericht Best