Man uit Best moet in België opgelegde straf in Nederland uitzitten

donderdag 23 februari 2017

Best - De politie hield donderdagmorgen rond 6.00 uur een 51-jarige man uit Best aan in zijn woning in de Monseigneur A.F. Diepenstraat. De man heeft in België een gevangenisstraf van zes maanden opgelegd gekregen voor het kweken van hennep.

Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft met de Belgische justitie afgesproken dat de veroordeelde Bestenaar  zijn straf in Nederland moet uitzitten. De aanhouding in Best werd vanmorgen verricht door een speciale eenheid van de politie omdat de verdachte bekend staat als vluchtgevaarlijk.  

De 51-jarige Bestenaar is op dit moment ook verdachte in een Nederlands onderzoek naar een hennepkwekerij die medio 2016 werd aangetroffen in een woning in Veldhoven. 

Mensen die zich structureel bezighouden met de productie van hennep beheren vaak meerdere kwekerijen. Dit betekent dat zij het kweekproces organiseren, toezichthouders regelen, hulpkrachten aansturen en eventueel de geoogste hennep bewerken en afzetten.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Best | 112 alarmeringen Best | Goedkoop Tanken in Best | Supermarkten in Best | Weerbericht Best