Harddrugs en hennepkwekerij aangetroffen bij actie in café

woensdag 5 oktober 2016

Eindhoven - Tijdens een actie van politie, gemeente en Kansspelautoriteit in een café aan de Halvemaanstraat werd dinsdagavond drugs aangetroffen en bleek er illegaal te worden gegokt. De politie hield drie mannen aan

De actie vloeide voort uit een opeenstapeling van overlastmeldingen en klachten over het café en informatie dat daar mogelijk drugs zou worden verhandeld. Tevens was er informatie dat er mogelijk illegaal gegokt werd. Redenen om er dinsdagavond tijdens een integrale actie een kijkje te gaan nemen.

In het café werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Ook werd geld in beslag genomen. Er werden een man uit Eindhoven (28 jaar) en een man uit Geldrop (29 jaar) aangehouden, die verdacht worden van overtreding van de Opiumwet. Er werd verder vastgesteld dat er waarschijnlijk illegaal werd gegokt. De Kansspelautoriteit doet daar nader onderzoek naar. In het verlengde van de actie bij het café doorzocht de politie een woning in de wijk Woensel. Daar lag een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs.

In een garagebox, behorende bij het café, trof de politie een professionele hennepkwekerij aan met 530 planten. De gebruikte apparatuur werd in beslag genomen de planten worden vernietigd. De eigenaar van het café, een 45-jarige man uit Eindhoven, werd aangehouden.

De drie aangehouden verdachten zitten vast voor nader onderzoek. De gemeente Eindhoven onderzoekt of er voldoende gronden zijn om eventueel tot sluiting van het café over te gaan.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Best | 112 alarmeringen Best | Goedkoop Tanken in Best | Supermarkten in Best | Weerbericht Best