Grote vangst in drugsonderzoek

donderdag 4 mei 2017

Best - De politie heeft woensdagmiddag ongeveer 1000 kilo APAA aangetroffen in een kelderbox aan De Tongelreep in Best. Een 58-jarige man uit Helmond werd aangehouden. APAA wordt gebruikt voor het maken van BMK, een grondstof voor de productie van amfetaminen.

Bij de politie was informatie binnen gekomen dat de partij APAA op woensdag bij een bedrijvengebouw aan De Tongelreep geleverd zou worden. Daarop werd direct een onderzoek opgestart en het gebouw geobserveerd. Op woensdagmiddag leidde dat tot de aanhouding van de 58-jarige Helmonder die de kelderbox huurde. In de box werd dus in totaal ongeveer 1000 kilo APAA aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld op verdenking van voorbereidingshandelingen voor de productie van synthetische drugs. 

Dit soort opslaglocaties van chemicali├źn leveren een groot risico op in woonwijken en bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Heeft u vermoedens over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten in uw buurt? Geef het door aan de politie op 0900-8844. U kunt uiteraard ook bellen naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer info vindt u op onze themapagina.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Best | 112 alarmeringen Best | Goedkoop Tanken in Best | Supermarkten in Best | Weerbericht Best