Aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij en –stekkerij

maandag 19 december 2016

Boxtel - De politie hield maandag 19 december in een horecapand in Boxtel twee mannen aan na het aantreffen van een professionele hennepkwekerij en –stekkerij.

Agenten stelden maandagochtend een onderzoek in een restaurant aan de Schijndelseweg in Boxtel in. Het vermoeden bestond dat in het pand hennep geteeld zou worden. Boven het restaurant werden een hennepkwekerij en een ruimte met hennepstekjes aangetroffen met enkele honderden planten. Het aantal planten in de kwekerij wordt nog geïnventariseerd. De stroom werd illegaal afgetapt. Op de locatie aan de Schijndelseweg werden twee verdachte mannen aangehouden. Het gaat om een 35-jarige man uit Boxtel en een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie, de gemeenten en overige overheidsinstanties. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

De hulp van burgers is echter eveneens van groot belang. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Best | 112 alarmeringen Best | Goedkoop Tanken in Best | Supermarkten in Best | Weerbericht Best