Aanhoudingen na aantreffen hennep in boodschappentassen

donderdag 14 juli 2016

Eindhoven - De politie heeft op woensdagmiddag 13 juli rond 15.15 uur twee Eindhovenaren van 45 en 47 jaar aangehouden op de Barrieweg. Beiden zaten in een auto met daarin twee boodschappentassen met 3,5 kg hennep.

Kort ervoor reed een politiesurveillance over de Barrierweg en passeerde een stilstaande personenauto. Op het moment van passeren zagen de agenten dat een persoon boodschappentassen op de achterbank van de stilstaande auto legde. De agenten zagen dat de inhoud van de tassen allemaal gelijk waren en leken op pakketjes waarin drugs verpakt worden. Daarop werd besloten de inmiddels vertrokken personenauto staande te houden voor een controle. Het bleek inderdaad om hennep te gaan. Daarop werden de inzittenden aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale hennepteelt. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.



 

Tips zijn van groot lang om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Best | 112 alarmeringen Best | Goedkoop Tanken in Best | Supermarkten in Best | Weerbericht Best