Vuurwapens gevonden in onderzoek naar heling

vrijdag 1 juli 2016

Liempde - In een onderzoek naar heling hield de politie woensdagochtend rond 4.30 uur een 49-jarige man en een 52-jarige vrouw uit Liempde aan. In de woning van het tweetal werden meerdere vuurwapens en gestolen spullen aangetroffen.

Even daarvoor gingen agenten af op een melding dat op een locatie in het buitengebied van Liempde een gestolen graafmachine zou staan. Het voertuig zou gestolen zijn in Belgiƫ, maar was voorzien van GPS. In een woning op die locatie waren een man en een vrouw aanwezig. In de loods bij de woning stond inderdaad de gestolen graafmachine, waarop de bewoners werden aangehouden.

Tijdens een doorzoeking van de woning en diverse loodsen op het terrein werden veel spullen aangetroffen. Van een flink deel daarvan heeft de politie het vermoeden dat ze van diefstal afkomstig zijn. Het gaat onder meer om elektrisch gereedschap, een motor, een vrachtwagen en meerdere aanhangers. In de woning werden verder tientallen horloges gevonden, waarvan een aantal was voorzien van prijskaartjes. Alle reden voor de politie om dit verder uit te zoeken. Dit geldt ook voor de vondst van diverse kentekenplaten.

Bij een doorzoeking van de panden stuitte de politie ook op de een flinke hoeveelheid wapens. In totaal werden negen vuurwapens gevonden, waaronder een doorgeladen revolver, een doorgeladen pistool en een geweer. Experts van de politie hebben de spullen meegenomen voor onderzoek.

In het kader van integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit is onder meer de gemeente Boxtel betrokken bij het onderzoek. Onderdeel van de integrale aanpak is namelijk de bestuurlijke aanpak. De burgemeester van Boxtel overweegt bestuursrechtelijke maatregelen te nemen. Naast de gemeente is ook de Belastingdienst ingeschakeld. Die doet onder meer onderzoek naar een flinke hoeveelheid administratie die in Liempde in beslag is genomen.De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Best | 112 alarmeringen Best | Goedkoop Tanken in Best | Supermarkten in Best | Weerbericht Best