Politie zoekt getuigen poging ontvoering; verdachte aangehouden

dinsdag 6 september 2016

Eindhoven - De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een poging tot ontvoering rond 15.00 uur in het park aan de Jacob van Maerlantlaan. Rond dat tijdstip was een vrouw, samen met haar twee zussen en twee kleinkinderen (3 en 1,5 jaar oud), in het park.

De kinderen werden aangesproken door een zwerverachtig type, maar omdat hun oma de zaak niet vertrouwde liepen zij snel verder. De man bleef hen echter volgen. Toen de kinderen aan het spelen waren bij de speeltoestellen kwam de man plotseling op hen afgerend en greep het 3-jarige meisje vast en wilde er mee weg rennen. Een van de zussen wist te voorkomen dat de man het kind mee kon nemen en wist haar uit zijn greep te trekken. Daarop zetten de drie vrouwen, samen met de twee kleintjes, het op een lopen. Daarbij werden zij achtervolgd door de man. Op het terrein van een nabijgelegen school wisten ze zich in veiligheid te brengen. Door de aanwezige leerkrachten werden zij binnen gelaten en deze deden de deur op slot zodat de man niet binnen kon komen. De politie werd gewaarschuwd en deze kon de man even later aanhouden. Het bleek om een 51-jarige man uit Polen te gaan, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

De politie is nog op zoek naar mogelijke getuigen van dit incident. In het park waren ten tijde van het voorval diverse mensen aanwezig en de politie zou graag met hen in contact komen. Ook andere getuigen die iets weten of gezien hebben dat met deze zaak te maken heeft kunnen contact opnemen met de politie. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Best | 112 alarmeringen Best | Goedkoop Tanken in Best | Supermarkten in Best | Weerbericht Best