Jongen opgepakt voor opruiing via Instagram

woensdag 19 oktober 2016

Eindhoven - De politie hield dinsdagmiddag een 15-jarige jongen aan in zijn woning in Eindhoven. Hij wordt verdacht van opruiing via social media. Met een account op Instagram worden volgers al enkele dagen opgeroepen om samen te komen bij Winkelcentrum Woensel. Dat leidde al verschillende avonden tot problemen bij het winkelcentrum, waar de politie meerdere keren moest optreden.

Zo waren vrijdag, zaterdag, zondag en maandag tientallen jongeren aanwezig bij het winkelcentrum. Er werd onder meer vuurwerk afgestoken en met eieren gegooid. Verdeeld over deze dagen hield de politie vijf personen aan voor uiteenlopende feiten. Van meer dan negentig jongeren werd de identiteit vastgesteld.

De politie startte daarnaast een uitgebreid onderzoek naar de persoon of personen achter het Instagram-account. Dat leidde naar de 15-jarige jongen uit Eindhoven. Hij werd dinsdag rond 15.15 uur opgepakt en zit vast voor verder onderzoek. De politie blijft intussen zichtbaar en onzichtbaar aanwezig bij het winkelcentrum en treedt op bij problemen. Dinsdagavond waren er geen nieuwe meldingen van overlast bij het winkelcentrum en daarom konden agenten zich richten op andere zaken.

In de aanpak van de overlast werkt de politie nauw samen met de gemeente Eindhoven. Gegevens van de jongeren worden gedeeld met de gemeente, die daarmee bijvoorbeeld stappen kan zetten in de richting van ouders.Het onderzoek naar het gebruik van het Instagram-account gaat intussen gewoon door. De politie sluit nieuwe arrestaties niet uit.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Best | 112 alarmeringen Best | Goedkoop Tanken in Best | Supermarkten in Best | Weerbericht Best